Przepis
Hej :) Jak tam u Was pogoda dzisiaj ?? U mnie pada i trochę zimno, ale jutro ma być lepiej. Chyba już jesień się zbliża. Leci ten czas strasznie, dopiero był czerwiec i początek wakacji a tu już końcówka sierpnia zaraz. Nawet się nie obejrzymy a będzie grudzień i święta ;). Ja dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszną sałatkę. Tak chodziła już za mną chwilę i te gruszki mnie kusiły i w końcu zrobiłam. Jest naprawdę pyszna. Sos z cytryny, miodu i oliwy dodaje jej super smaku i słodka gruszka oj .... pychota po prostu :) Ja zamiast gorgonzoli dałam naturalny camembert.
Inspiracja: tutaj
Składniki:
rukola
2 większe gruszki
orzechy włoskie
1/2 opakowania sera typu camembert
Sos:
1/2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miody
2 łyżki oliwy z oliwek
Rukolę myjemy, dajemy na spód talerza, gruszki kroimy w paseczki (ja pokroiłam razem ze skórka), dajemy na rukolę, następnie orzechy włoskie i pokrojony ser. Całość troszkę palcami mieszamy (tak żeby ładnie się prezentowało ;)). Do szklaneczki dajemy składniki na sos - dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę. Smacznego :))