Puszysta focaccia z ziołami i ricottą

Magda

Dania mączne

01.09.2022 18:15

Puszysta focaccia z ziołami i ricottą

SKŁADNIKI Puszysta focaccia z ziołami i ricottą 300 g mąki pszennej 00 200 g mąki typu manitoba (mąka W>350) 100 g ricotty 300 ml letniej wody 20 g świeżych drożdży lub 5 g drożdży instant 10 g cukru 1 łyżka suszonej bazylii 1 łyżka suszonego oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli sól gruboziarnista i suszone oregano do posypania PRZYGOTOWANIE Puszysta focaccia z ziołami i ricottą Rozkruszone drożdże zalewamy 50 ml letniej wody i dokładnie mieszamy. W misce lub robocie mieszamy oba rodzaje mąki, następnie do dołka w mące wlewamy rozczyn oraz 2 łyżki oleju. Na koniec dodajemy …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/puszysta-focaccia-z-ziolami/