Knedle ze śliwkami to jesienny klasyk, do którego często wracam. Pyszne bezmięsne danie, bardzo lubiane przez dzieci. Bardzo je Wam polecam, można przygotować je „na zapas”, knedle można z powodzeniem zamrozić. Składniki: Ciasto: 50 g masła 1 kg ziemniaków 400 g maki pszennej kilkanaście śliwek około 700 g 2 jajka 100 g kaszy manny 1 łyżeczka soli Posypka: 200 g bulki tartej 100 g masła 100 g cukru Dodatkowo: 700 g śliwek lub ulubione owoce Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: Śliwki umyć i usunąć z nich pestki. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ugotowane …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://panim-kuchniasmakowita.com/2021/10/02/knedle-ze-sliwkami-w-bulce-tartej/