Marynowane patisony - Wędrówki po kuchni

Małgorzata
Przetwory
31.07.2022 11:52
Marynowane patisony - Wędrówki po kuchni

Patisony to taki cud natury. Trzeba przyznać, że zachwycają swoim dziwacznym wyglądem. Są one mniejszą i zdecydowanie bardziej uroczą wersją powszechnie znanej dyni. Trochę nawet przypomina ją w smaku, choć ich struktura jest bardziej zwarta i jędrna. Zerwane w bardzo wczesnej fazie wzrostu idealnie nadają się do marynowania. Nabierają wspaniałego smaku swojego słoikowego towarzystwa, czyli zalewy oraz aromatycznych przypraw. Są niezwykle delikatne, zdrowe i wspaniale chrupią! Stanowią świetną alternatywę dla powszechnie znanych konserwowych ogórków. Wprowadzą do Twojej kuchni oryginalną i wyborną przekąskę. Chrup na zdrowie! Przygotowanie 20 min. Gotowanie 5 min. Pasteryzacja 15 min. Czas całkowity 40 min. Porcje: 20 …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.wedrowkipokuchni.com.pl/marynowane-patisony/