Wspomnienie z dzieciństwa kiedy to takie plasterki ziemniaków piekliśmy na kuchni angielce razem z jajkiem sadzonym obsypanym solą. Do dziś pamiętam ten zapach i smak. Ponieważ nie mam dziś już takiej kuchni, postanowiłam więc zrobić taki plasterki na suchej patelni. W smaku wyszły prawie tak samo jak te pieczone na blasze. Polecam na przekąskę lub jako dodatek do obiadu. Plasterki ziemniaków z patelni. Składniki na plasterki z ziemniaków z patelni: Przygotowanie Plasterków z ziemniaków z patelni. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy na plasterki grubości 3-4 mm. Na średnim ogniu rozgrzewamy patelnię. Na patelni układamy plasterki ziemniaków, które posypujemy solą. Ziemniaki …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magicznakuchniakasia.blogspot.com/2019/05/plasterki-ziemniakow-z-patelni.html