Karmelizowana cebulka

Katarzyna

Obiad

17.05.2022 21:55

Karmelizowana cebulka

Niezastąpiona jako dodatek do pierogowych farszów wszelkiego rodzaju lub jako omasta do już ugotowanych pierogów np: ruskich, z kapustą czy mięsem. Karmelizowana cebulka Składniki na karmelizowaną cebulkę: - około 1/2 kg cebuli (u mnie z podwójnej porcji) - 1/3 szklanki oleju rzepakowego - 1 łyżka cukru Przygotowanie Karmelizowanej cebulki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę (najlepiej za pomocą robota). Na rozgrzany olej dajemy cebulę i posypujemy ją cukrem. Smażymy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, żeby się nie przypaliła.Można dodać więcej oleju jakby wydawało wam się że jest go za mało, cebula musi trochę w im pływać jak …