Szybkie i bardzo proste. Miękkie bułeczki, świeżo upieczone i jeszcze gorące, posmarowane masłem są idealne na śniadanie. Bułeczki walijskie z patelni Składniki na Bułeczki walijskie z patelni: - 200 g mąki - 100 g cukru - 2 jajka wielkości L - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 8 łyżek mleka - szczypta soli - sok z 1/2 cytryny - olej do posmarowania patelni Przygotowanie Bułeczek walijskich z patelni.W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą. Następnie dodajemy jajka i mleko. Dokładnie miksujemy. Patelnie rozgrzewamy na wolnym ogniu, smarując ją olejem przy użyciu ręcznika papierowego. Na tak przygotowaną …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magicznakuchniakasia.blogspot.com/2019/05/bueczki-walijskie-z-patelni.html