Świąteczne cateringi Magdy Gessler zawsze wzbudzają spore kontrowersje. Zazwyczaj klienci zdziwieni są wysokością cen. Restauratorka i w tym roku postanowiła przygotować coś specjalnego na Święta Wielkanocne. Ile tym razem trzeba będzie zapłacić za jej dania? Co znajdzie się w ofercie?
https://www.instagram.com/p/CbDV3AcoXR6/
Potrawy wielkanocne od “Delikatesy u Fukiera”
“Delikatesy u Fukiera”, czyli oczko w głowie Magdy Gessler, po raz kolejny w swojej ofercie ma możliwość zamówienia wielkanocnych potraw. W świątecznym menu znajdziemy około 20 dań. Jest także możliwość zamówienia całych zestawów, na przykład zestaw “Niedziela Palmowa” lub zestaw “Wielkanocny Poranek”.
Co więcej, w tym roku u Magdy Gessler można zamówić nawet koszyki wielkanocne z opcją dla dzieci lub wegetarian.
Ile trzeba zapłacić za świąteczne przysmaki Magdy Gessler?
-Jaja faszerowane polskie, wiejskie z pieczarkami i koprem (5 połówek) - 30 zł.
-Pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem słoik 200g - 29 zł.
-Sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi słoik 300g - 29 zł.
-Schab pieczony ze śliwką suską sechlońską 0,5kg - 55 zł.
-Karkówka czosnkiem aromatyzowana, pieczona w ziołach 0,5kg - 55 zł.
-Barszcz biały wielkanocny na zakwasie 900ml - 60 zł
-Makowiec na bogato z orzechami 1,2 kg - 130 zł.
-Rolada cielęca faszerowana koprem i kiszonymi ogórkami 1kg - 130 zł.
-Kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką - 150 zł.
To tylko kilka pozycji z całej listy dań, którą znajdziecie tutaj.
A jak wyglądają ceny zestawów?
W ofercie świątecznej znajdziemy też wcześniej wspomniane zestawy. Ile kosztują?
- Zestaw Niedziela Palmowa- 507,31 zł
- Zestaw Wielkanocny Poranek- 428,78 zł
- Koszyk wielkanocny wege- 205,00 zł
- Koszyk wielkanocny mięsny - 195 zł
- Koszyk wielkanocny Kids- 155,00 zł
- Zestaw Śmigus Dyngus - 236,45 zł
Wiele osób zarzuca Magdzie Gessler zawyżanie cen swoich produktów z powodu jej popularności. Gdyby takie same dania miała sprzedawać nikomu nieznana kucharka, ceny z pewnością byłyby niższe. Restauratorka twierdzi jednak, że jej dania są wyjątkowej jakości, a produkty do ich przygotowania są z najwyższej półki. Stąd też, zdaniem restauratorki, takie ceny.