Wielkanocne menu Magdy Gessler! Za taką ucztę trzeba słono zapłacić

Agnieszka
Newsy
08.03.2024 13:11
Wielkanocne menu Magdy Gessler! Za taką ucztę trzeba słono zapłacić

 Każdy, to raz na jakiś czas je w restauracjach wie, jak bardzo urosły ceny wszystkich dań. Choć u Magdy Gessler ceny zawsze były wysokie, to w tym roku podskoczyły jeszcze bardziej do góry. Szczególnie, jeśli chodzi o potrawy świąteczne, które można zamówić na Wielkanoc.

Wielkanocne menu u Magdy Gessler

Magda Gessler od lat jest właścicielką cenionej restauracji “U Fukiera”. Jej dania można też kupić w internetowym sklepie “Delikatesy u Fukiera”. Znajdziemy tam tradycyjne potrawy i przekąski, z których słynie restauratorka.

W okresie świątecznym gwiazda “Kuchennych Rewolucji” w swojej ofercie ma także dania dedykowane temu właśnie okresowi. Z racji tego, że nadchodzi Wielkanoc, menu “Delikatesów u Fukiera” przepełnione jest tradycyjnymi świątecznymi pozycjami. 

Ceny przysmaków wielkanocnych są jednak bardzo wysokie. Za co zapłacimy najwięcej chcąc pokusić się o dania Magdy Gessler?

Ceny wielkanocnego menu u Magdy Gessler

Jajka faszerowane

Świąt wielkanocnych nie ma bez jajek. Za 5 połówek jajek faszerowanych pieczarkami i koperkiem zapłacimy 38 zł. Za tyle samo jajek, ale z farszem składającym się z polskiej szynki - 41 zł.

Pasta z jajek

Pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem kosztuje 35 zł za słoik 200g

Sałatka jarzynowa

Królową Wielkanocy jest także sałatka jarzynowa. Za 300 gram jarzynowej u Gessler trzeba zapłacić 43 zł.

Biała kiełbasa

Za pół kilograma białej kiełbasy cielęco-wieprzowe zapłacimy 39,50 zł. 

Barszcz biały

W cenie barszczu białego nie zaszły zbyt duże zmiany. Za barszcz biały na zakwasie trzeba zapłacić 69 zł za pojemność 900 ml, czyli o 1 zł więcej niż rok temu.

Krem chrzanowy

Taką samą cenę ma także krem chrzanowy na zakwasie z żuru z pulpetami cielęcymi - 79 zł 

Nóżki jak dawniej

“Nóżki z restauracji U Fukiera, delikatne i zdrowe bo pełne kolagenu - jak dawniej marynowane z octem z prawdziwków i grzybkami, do tego chrzan, cytryna i mamy przystawkę doskonałą!” - czytamy na stronie “Delikatesów u Fukiera”. Za ten przysmak zapłacimy aż 47 zł za słoik 200g. 

Oprócz wymienionych dań w świątecznym menu znajdziemy o wiele więcej propozycji. Kto  z was skusi się na świąteczny catering od znanej restauratorki? 

Kluczowe Punkty
  • Restauracja 'U Fukiera' pod kierownictwem Magdy Gessler oferuje specjalne menu na Wielkanoc.
  • Ceny wielkanocnych dań są wyższe w porównaniu do poprzednich lat.
  • Za 5 połówek jajek faszerowanych pieczarkami i koperkiem zapłacimy 38 zł, za te z polską szynką - 41 zł.
  • Pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem kosztuje 35 zł za słoik 200g.
  • Za 300 gram sałatki jarzynowej u Gessler trzeba zapłacić 43 zł.
  • Za pół kilograma białej kiełbasy cielęco-wieprzowej zapłacimy 39,50 zł.
  • Za barszcz biały na zakwasie trzeba zapłacić 69 zł za pojemność 900 ml.
  • Krem chrzanowy na zakwasie z żuru z pulpetami cielęcymi kosztuje 79 zł.
  • Nóżki z restauracji 'U Fukiera' kosztują 47 zł za słoik 200g.
Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną