cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń waniliowy bez cukru Beza orzechowa 150 g orzechów włoskich 3 białka 120 g cukru 1 łyżka miodu 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki mąki pszennej Do gotowej dodać sok z cytryny i wymieszać Wystudzony biszkopt podzielić na dwa blaty. Składniki: Biszkopt 5 jaj 5 łyżek mąki tortowej 3/4 szkl. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Ciasto to powstało z myślą o imieninach mojej mamy, stąd jego nazwa. Ponieważ ciasto miało przypominać tort, dolny biszkopt jest nasączany, ale nie ma takiej konieczności. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Piec w temp. 170 st ok 20-30 minut. Na koniec połączyć z miodem i orzechami. Puszysty biszkopt i beza orzechowa, przełożone kremem budyniowym i domowym dżemem jagodowym.