Składniki: 80 dag filetu z indyka 10 dag wędzonego boczku 50 dag pieczarek 4 czerwone cebule 4 marchewki 2 ząbki czosnku 500 ml ciemnego piwa 2 łyżki sosu sojowego sól, pieprz, 2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżka mąki pszennej marynata: 1 łyżka sosu sojowego 1 Kiedy mięso będzie ładnie zezłocone, dodać pokrojoną w dwucentymetrowe kawałki marchewkę i posiekaną w półtalarki cebulę. Z gulaszu odlać 3-4 łyżki sosu i rozprowadzić w nim mąkę. Na koniec dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki, posiekany czosnek i wlać sos sojowy. Do gulaszu włożyć odłożone wcześniej skwarki z boczku, wlać piwo, dodać rozmaryn, sól i pieprz. Ciasto francuskie rozwałkować na wielkość naczynia żaroodpornego tak, by wystawało 1 cm poza jego brzeg. łyżka oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na minimum 30 minut. Piec w temp. 200 C przez 15-20 minut, do ładnego zezłocenia ciasta francuskiego. Skwarki z boczku wyjąć, a na wytopionym tłuszczu obsmażyć kawałki indyka. Serek topiony pokroić w kosteczkę i rozłożyć na wierzchu zapiekanki. Z podanych składników przygotować marynatę i umieścić w niej mięso.