Przepis na zapiekankę makaronową powstał, by wykorzystać zalegające resztki w lodówce. I w taki sposób powstała na obiad pyszna, sycąca makaronowa zapiekanka z warzywami. Składniki: - 250 g makaronu świderki - 300 g wędliny - 1 czerwona papryka - 1/2 puszki zielonego groszku - 1 czerwona cebula - 300 g pieczarek - 2 marchewki - ok 250 g mozzarelli - olej do smażenia - zioła prowansalskie - sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Warzywa obieram i myję. Wędliny, marchewkę, paprykę i pieczarki kroję w kostkę. Cebulę kroję w półksiężyce. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i podsmażam pieczarki, …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magiakasi.blogspot.com/2020/12/zapiekanka-makaronowa-z-warzywami.html