Sajgonki z warzywami

Kasia

Przekąski

31.10.2021 9:25

Sajgonki z warzywami

Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajówAzji Południowo- Wschodniej. Małe krokieciki smażone na głębokim tłuszczu podawane z sosem. Moja propozycja dzisiejsza to sajgonki z warzywami, które świetnie się sprawdzą na szybki obiad czy przystawkę w czasie imprezy. Składniki: - 10 arkuszy papieru ryżowego - 100 g makaronu ryżowego - 2marchewki - 1 czerwona papryka - 1/2 słoika pędów bambusa - 1 cebula - 4-5 łyżek sosu sojowego - olej do smażenia Wykonanie: Warzywa umyć, obrać. Cebulę pokroić w półksiężyce, paprykę w paseczki. Pędy bambusa osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na …

Magiczna kuchnia Kasi

Kasia