Sajgonki to popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajówAzji Południowo- Wschodniej. Małe krokieciki smażone na głębokim tłuszczu podawane z sosem. Moja propozycja dzisiejsza to sajgonki z warzywami, które świetnie się sprawdzą na szybki obiad czy przystawkę w czasie imprezy. Składniki: - 10 arkuszy papieru ryżowego - 100 g makaronu ryżowego - 2marchewki - 1 czerwona papryka - 1/2 słoika pędów bambusa - 1 cebula - 4-5 łyżek sosu sojowego - olej do smażenia Wykonanie: Warzywa umyć, obrać. Cebulę pokroić w półksiężyce, paprykę w paseczki. Pędy bambusa osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magiakasi.blogspot.com/2017/09/sajgonki-z-warzywami.html