SKŁADNIKI ZAPIEKANE FENKUŁY W SOSIE POMIDOROWYM - 3 średnie fenkuły - 500 ml passaty pomidorowej - 10 suszonych pomidorów - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 4-5 łyżki tartej bułki - 2-3 łyżki startego sera np. parmezanu - szczypta suszonej bazylii - szczypta suszonego oregano - oliwa z oliwek - sól i pieprz PRZYGOTOWANIE 1 Fenkuły przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy górną część z koperkiem i myjemy. 2 Przekrojone fenkuły gotujemy we wrzącej osolonej wodzie lub na parze pod przykrywką ok. 15-20 minut. 3 Stan ugotowania warzyw sprawdzamy, wbijając w nie widelec. Jeśli widelec lekko wchodzi, koper jest gotowy. …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://lagrandepiccolacuoca.com/zapiekane-fenkuly-w-sosie-pomidorowym/