Pasta z makreli, jajek i chrzanem na kanapki

Przekąski

21.01.2022 21:03

Pasta z makreli, jajek i chrzanem na kanapki

SKŁADNIKI: 1 nieduża makrela 4 jajka kawałek pora (około 5cm białej części) 1/2 pęczka szczypiorku czubata łyżka chrzanu czubata łyżka majonezu 1 łyżka masła 2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy poszatkowanego w małą kostkę pora, podsmażamy do zeszklenia. Do miski wrzucamy przygotowane jajka, pora, obraną z ości i skóry makrelę, poszatkowany drobno szczypiorek oraz natkę, majonez i chrzan. Doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Etykiety: chrzan, jajka, kanapki, kolacja, lunch, makrela, pasta, przekąski, ryba, ryby, śniadanie