Do miski wsyp płatki owsiane, pestki dyni, ziarna słonecznika, siemię lniane, sezam, czarnuszkę oraz nasiona chia. Wszystko razem dokładnie wymieszaj łyżką. w osobnej misce wymieszaj jogurt naturalny, z sodą, miodem, solą i olejem. Następnie całość przelej do miski z płatkami owsianymi i ziarnami, całość dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną mieszankę chlebową, przełóż do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównaj łyżką dobrze dogniatając do dołu. Keksówkę przykryj ściereczką i odstaw na 2 godz. żeby ziarna napęczniały. Po upływie 2 godz. wstaw keksówkę do nagrzanego piekarnika na 180 °C, piecz. ok. 1 godz. na funkcji góra – dół, bez termoobiegu do …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkoslodka.pl/chleb-z-ziaren-bez-maki-bez-drozdzy-bez-zakwasu/