Idealne pierniki do dekoracji.

Joanna
Ciasta
08.12.2020 9:46
Idealne pierniki do dekoracji.

Ciasto rozwałkować na delikatnie podsypanym mąką blacie, na grubość 3 mm, wykrawać pierniki i układać na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrobione ciasto rozwałkować na płasko, zawinąć w folię spożywczą i wrzucić na pół godz. do zamrażalnika lub na godz. do lodówki. Ciasto dokładnie wymieszać łyżką, następnie wyjąć na blat podsypany mąką i wyrabiać tak długo aż nie będzie przyklejać się do rąk. Białko roztrzepać dobrze widelcem, przesiać przez sitko cukier puder i dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową, dodać do smaku sok z cytryny. Całość wymieszać najlepiej trzepaczką rózgową, przelać do miski i przesiać przez sitko na 2, 3 razy mąkę. Lukier przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciąć tylko malutki otwór taki dosłownie na 1 mm i wyciskać kropeczki, kreseczki, co tylko dusza zapragnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/12/idealne-pierniki-do-dekoracji/