Paszteciki z kapustą kiszoną i grzybami

Kasia

Przekąski

Nov. 2, 2021, 10:59 a.m.

Paszteciki z kapustą kiszoną i grzybami

Aromatyczne kruche paszteciki z kapustą kiszona i grzybami. Pyszne na ciepło jak i na zimno, doskonałe jako dodatek do czerwonego barszczu. Polecam:) Składniki: ciasto - 3 szklanki mąki - 200 g masła - 3 łyżki śmietany - 1 jajko - sól farsz - 400 g kiszonej kapusty - 30 g suszonch grzybów - 1 cebula - olej do smażenia - lisć laurowy - 3 ziarna ziela angielskiego - kminek mielony - sól, pieprz Wykonanie: Grzyby zalać wodą i odłożyć na godzinę. Po tym czasie ugotować w wodzie w której się gotowały. Odcedzić, pokroić w drobną kostkę.Kapustę ugotować do miękkości w …

Magiczna kuchnia Kasi

Kasia