Kotlet szwajcarski zwany Cordon bleu to nic innego jak cienko rozbite mięso cielęce, nadziane szynką oraz serem żółtym. Całość panierowana i smażona jak tradycyjny schabowy. Kotlety szwajcarskie są naprawdę szybkie i łatwe do przygotowania, a co najważniejsze są przepyszne, polecam. Składniki:- 8 plastrów cielęciny lub schabu - 4 plastry szynki - 4 duże bądź 8 małych plastrów sera żółtego - 2 jajka - olej do smażenia - mąka pszenna do panierowania - bułka tarta do panierowania - sól, pieprz Wykonanie: Mięso myję, osuszam i rozbijam tłuczkiem na bardzo cienkie kotlety. Każdy kawałek mięsa oprószam solą i pieprzem. Na 4 kotlety …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magiakasi.blogspot.com/2022/02/kotlet-szwajcarski-czyli-cordon-bleu.html