1 brokuł 250 g paluszków surimi 1/2 puszki kukurydzy 5 jajek 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz ziołowy Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy al'dente w osolonej wodzie. Jajka gotujemy na twardo. Paluszki krabowe, jajka oraz cebulę kroimy w średniej wielkości kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem i zmiażdżonym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, polewamy sosem. Delikatnie mieszamy. Podajemy z pieczywem. Etykiety: brokuły, jajka, jesień, kolacja, kukurydza, lunch, przyjęcia i imprezy, sałatka, sałatki, surimi, zima
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/03/saatka-brokuowa-z-paluszkami-surimi.html