Łazanki z kapustą kiszoną to szybka, prosta i bardzo, bardzo smaczna propozycja na obiad. Składniki: - 500 g kiszonej kapusty - 250 g makaronu łazanki - 300 g kiełbasy - 250 g boczku - 2 średnie cebule - olej do smażenia - 3 liście laurowe - 5 ziaren ziela angielskiego - kminek (opcjonalnie) - sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Kapustę przepłukać, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnka, dodać liść laurowy, kminek oraz ziele angielakie. Zalać wodą i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu dokładnie odcedzić. Makaron ugotowac al dente w osolonej wodzie, odcedzic i przelać zimną wodą. Kiełbasę, boczek pokroić …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://magiakasi.blogspot.com/2016/11/azanki-z-kapusta-kiszona.html