Łopatka pieczona z pieczarkami

Kasia

Obiad

Nov. 8, 2021, 4:50 p.m.

Łopatka pieczona z pieczarkami

Składniki: - 1,5 kg łopatki - 500 g pieczarek - 3 cebule - olej - majeranek, słodka czerwona papryka - czosnek granulowany - sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, natrzeć majerankiem, papryką, czosnkiem, solą i pieprzem. Odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso pokroić w 1,5 cm plastry i obsmażyć z dwóch stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, w pozycji pionowej. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, podsmażyć. W tym czasie pokroić cebulę w krążki i przełożyć każdy kawałek mięsa cebulą. Na wierzch wyłożyć podsmażone pieczarki, oprószyć majerankiem, solą i pieprzem. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180° i piekę …