SKŁADNIKI: 2 cukinie (około 600 g) 1/2 pora (jasna część) 2 ząbki czosnku 2 pietruszki 1/2 selera 1 litr bulionu warzywnego 4 łyżki śmietany 18% 40 g sera grana padano 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Pietruszkę i selera kroimy w dużą kostkę i gotujemy do miękkości w bulionie warzywnym. Na patelni rozgrzewamy masło z dodatkiem oliwy z oliwek. Dodajemy poszatkowany drobno czosnek, pokrojonego w paski pora oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Smażymy do miękkości, następnie podlewamy szklanką gotującego się bulionu. Mieszamy i przelewamy z powrotem do gotującej się zupy. Garnek zestawiamy …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/10/zupa-krem-z-cukinii-i-pora.html