Warzywny pasztet z bakłażanem i czerwoną papryką – La grande piccola cuoca

Magda
Przekąski
30.07.2021 13:09
Warzywny pasztet z bakłażanem i czerwoną papryką – La grande piccola cuoca

SKŁADNIKI Warzywny pasztet z bakłażanem - 2-3 bakłażany (ok. 600 g) - 1 czerwona papryka (ok. 200 gram) - 100-150 g mąki pszennej - 1-2 ząbki czosnku - 10 listków bazylii - 1 jajko - 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich - szczypta peperoncino - sól i pieprz - bułka tarta do formy PRZYGOTOWANIE BAKŁAŻAN 1 Bakłażany myjemy i osuszamy, następnie kroimy wzdłuż na plastry ok. 1 cm grubości a na koniec w kostkę. 2 Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oliwy i wrzucamy bakłażana. 3 Bakłażana smażymy ok. 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu. 4 Gdy bakłażan będzie miękki, zdejmujemy z …

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/warzywny-pasztet-z-baklazanem/