Bajgle z makiem

Przekąski
20.02.2021 10:34
Bajgle z makiem

Składniki: 650 g mąki pszennej (+ mąka do oprószenia blatu) 25 g świeżych drożdży 100 ml mleka 250 ml wody 1 jajko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 białko z jajka do smarowania bajgli mak do posypania bajgli (około 2 łyżek) Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Ciasto przekładamy na posypany mąką blat, przez chwilę wyrabiamy a następnie dzielimy go na 20 - 22 kawałki. Przykrywamy miskę z ciastem ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na 40 minut do wyrośnięcia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 - 25 minut, do momentu aż będą rumiane.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/02/bajgle-z-makiem.html