Składniki: 700 g młodych ziemniaków 1 pęczek zielonych szparagów 6 ogórków małosolnych 2 pomidory 1/2 czerwonej papryki 200 g listków rukoli 1/2 pęczka koperku 1 mała młoda cebula Sos: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki obieramy lub skrobiemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy. Od szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, kroimy na 2 cm kawałki i wrzucamy do gotującej się osolonej wody. Gotujemy przez 5 minut, po czym odcedzamy na durszlaku i przelewamy zimną wodą. Ziemniaki, paprykę oraz pomidory kroimy w dużą kostkę, …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/07/saatka-ziemniaczana-ze-szparagami-i.html