Granola z makiem i suszonymi owocami

Magda
Śniadania
08.02.2021 23:35
Granola z makiem i suszonymi owocami

SKŁADNIKI 150 g płatków owsianych 100 g migdałów 100 g rodzynek 1 szklanka maku (ok. 140 g) 1/2 szklanki pestek słonecznika (ok. 90 g) 1/2 szklanki pestek dyni (ok. 90 g) 1/2 szklanki sezamu (ok. 70 g) 50 ml oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 4-5 łyżek miodu 1 łyżka cynamonu szczypta imbiru szczypta gałki muszkatałowej * Oryginalny przepis na granolę z makiem pochodzi od Dominiki @mniamminia Granola z makiem i suszonymi owocami Granola z makiem i suszonymi owocami KULINARNE INSPIRACJE W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. Na koniec chciałabym polecić Wam wcześniejsze przepisy na domową granolę z marchewką i z bananem. Granole pieczemy ok. 25-35 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C, co jakiś czas mieszając np. widelcem, ponieważ łatwo o jej przypalenie. Do dużej miski wsypujemy płatki owsiane, następnie dodajemy mak, rodzynki, sezam, pestki słonecznika i dyni, migdały, cynamon, szczyptę imbiru i gałki muszkatałowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/granola-z-makiem-i-suszonymi-owocami/