Zupa ramen z wege pulpetami

Agnieszka
Zupy
05.02.2021 9:43
Zupa ramen z wege pulpetami

Składniki: - 250 g pieczarek brązowych, lub białych lub boczniaków - 2 jajka - 1 duża cukinia - 1 łyżka tartego imbiru - 3 starte ząbki czosnku - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka oleju sezamowego - 2 małe marchewki - 2 garści szpinaku - ½ małej ostrej papryczki (opcjonalnie) - 1 łyżka masła - Litr bulionu - Szczypiorek siekany do posypania Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, wykładaj na niego pulpety i smaż na dość ostrym ogniu aż kulki się obsmażą na brązowo. Pulpety - ½ szklanki ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej - ½ szklanki ugotowanego ryżu - 250 g pieczarek - 4 łyżki tartego parmezanu (opcjonalnie) - Duża szczypta kminu rzymskiego - 1 starty ząbek czosnku - Mała szczypta gałki muszkatołowej - Sól - Pieprz - 2 łyżki oleju Przygotowanie: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Warzywna zupa ramen z makaronem z cukinii to dość odjechana wariacja na temat niezwykle popularnego ostatnio dania, które podbiło Instagram. Warzywna zupa ramen z zoodlami, czyli makaronem z cukinii to bardzo aromatyczna i rozgrzewająca zupa. Nasza zupa ramen powstała na podstawie przepisu z Delish.com Jest to zasługa kompozycji różnych aromatów i smaków, choć trzeba dodać, że nasza warzywna zupa ramen nie jest przesadnie przyprawiona. Wyjmij z garnka 3-4 łyżki usmażonych pieczarek i odłóż. Mocno odstaje od klasycznej wersji, bo jest niemal zupełnie wegetariańska, nie licząc rosołu (oczywiście można ją zrobić na bulionie warzywnym). Smaż na średnim ogniu 3-4 minuty, aż się zezłocą. Przy pomocy spiralizatora lub maszynki do obierania warzyw wytnij z cukinii dość grube makarony. Na wierzchu połóż przekrojone na połowy jajka. Aromatu dodają pulpety z kaszy gryczanej niepalonej, ryżu i pieczarek. Dzięki nim warzywna zupa ramen jeszcze lepiej smakuje i jest sycąca. Podstawę smaku stanowią pieczarki usmażone z tartym imbirem i czosnkiem. Wstaw na kuchenkę, doprowadź do wrzenia, natychmiast zmniejsz temperaturę do minimalnej i gotuj 10 minut. Krok 2 Umyj warzywa, odsącz z wody. Przełóż usmażone pieczarki, ryż, kaszę, parmezan (jeśli używasz), starty ząbek czosnku do misy lub miksera. Zmniejsz temperaturę i gotuj na bardzo wolnym ogniu. Rozlewaj gorący ramen z zoodlami do misek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/warzywna-zupa-ramen/