Zachęcam też do przygotowania makaronowych muszli z serkiem kanapkowym, łososiem i warzywami – niebo w gębie 🙂 około 25-27 sztuk makaronowych muszli 250 g kanapkowego serka śmietankowego (u mnie Twój Smak) 150 g wędzonego łososia pacyficznego 1 czerwona papryka sól, pieprz opcjonalnie – zielona cebulka do dekoracji Makaronowe muszle gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. starczyło mi na wypełnienie 21 sztuk, ale radzę ugotować troszkę więcej makaronowych muszli, na wypadek gdyby któreś w trakcie gotowania się uszkodziły. Jedna z moich ulubionych przekąsek na zimno – makaronowe muszle z serkiem kanapkowym oraz łososiem. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobną kostkę. Wędzonego łososia kroimy w kostkę. Świetnie sprawdzą się podczas różnego rodzaju domówek czy rodzinnych uroczystości.