BUŁKI POZNAŃSKIE

Kasia
Śniadania
02.02.2021 11:52
BUŁKI POZNAŃSKIE

Składniki: 20 g suchych drożdży 170 ml letniego mleka 140 ml letniej wody 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli 30 g miękkiego masła 500 g mąki pszennej Przygotowanie: W większej misce skrusz drożdże, dodaj cukier, wodę i mleko. To jest bardzo stary przepis, być może już gdzieś nawet go znajdziecie w sieci, jednak po waszych zapytaniach postanowiłam go umieścić. Wyrobione ciast zostaw w misce, przykryj ścierką i odstaw na 60 minut. To tego jest bardzo prosty i jest mało mycia, za to go bardzo lubię. Z każdego kawałka ciasta uformuj kulkę, delikatnie rozpłaszcz i ułóż na blasze. Zaglądajcie na mój -> Instagram <- tam znajdziecie dużo inspiracji nie tylko kulinarnych

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niezlymlynek.blogspot.com/2021/02/buki-poznanskie.html