🙂 Zróbcie sobie taką. 2-3 zielone ogórki 200 g półtłustego twarogu 2-3 łyżki oleju 1 łyżka białego octu winnego 3 ząbki czosnku sól Czosnek obieramy, drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę. Udostępnij Zapisz Chociaż tyle razy, z pełnym przekonaniem i wiarą w to co mówię, powtarzam, że w prostocie siła, to i tak niejednokrotnie zaskoczona jestem smakiem niektórych banalnych połączeń. Tak mi ta czosnkowa nuta z twarogiem pasowała, a do tego ten świeży ogórek…. Generalnie należę do osób, którym jakby dać do wyboru ogórek czy pomidor, zawsze wybiorą pomidora, ale tutaj, ten ogórek to niebo Ogórki kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Twaróg kruszymy na mniejsze części, dodajemy do miski z ogórkami. Podajemy z kromką chleba lub z bagietką Przygotowałam ją sobie na kolację, do bagietki, którą upiekłam tego samego dnia. no spoko… z czosnkowym sosem. Wlewamy po 1 łyżce oliwy i potrząsamy nim aż konsystencja oleju się zagęści.