WspierajmyNasze Składniki: Ciasto waniliowe i czekoladowe: 1,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka klasy M niepełna szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 0,5 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka naturalnego kakao Truskawkowa pianka: 300 g jogurtu deserowego z truskawkami Hej! OSM Radomsko 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 2 jajka Do trzeciej miski przekładamy jogurt deserowy z truskawkami, dodajemy 2 jajka, 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 1 płaską łyżkę mąki pszennej i całość dokładnie mieszamy lub miksujemy. Dodatkowo: 12 soczystych wiśni Bakalland 100 g mlecznej lub gorzkiej czekolady (u mnie pół na pół) 100 ml śmietanki 30% OSM Radomsko do dekoracji: płatki migdałów Bakalland, chrupiące czekoladowe kuleczki, różowe serduszka Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). p Ciasto czekoladowo-waniliowe z truskawkową pianką Dziś mam dla Was przepis na ciasto pełne smaku i miłości. Dodajemy posiekaną czekoladę, odstawić na 2 minuty, a następnie dokładnie mieszamy do powstania gładkiej polewy. Ciasto czekoladowo-waniliowe z truskawkową pianką jest nie tylko pyszne, ale też proste w przygotowaniu. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy wszystko do połączenia. Do miski wbijamy 4 jajka, dodajemy oba rodzaje cukru i olej. Mieszamy składniki ręczną trzepaczką (dokładnie) lub miksujemy. Polewa: Śmietanę kremówkę przelać do małego garnuszka, podgrzać do momentu wrzenia, ściągnąć z palnika. Wam polecam je zarówno do codziennej kawy, jak i na zbliżające się Walentynki.