Smacznie, prosto i oszczędnie 😉 Składniki: (ilości orientacyjne, zależą od ilości ziemniaków) - około 3 ugotowane wcześniej ziemniaki (ilość można zwiększyć/zmniejszyć) - około 2 łyżki oleju rzepakowego – u mnie Woj-len - szczypta suszonej bazylii - słodka czerwona papryka (około łyżeczki) - mała szczypta granulowanego czosnku - sól i pieprz do smaku - kawałek żółtego sera - łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: Ziemniaki kroimy np. w ćwiartki lub większą kostkę. To jeden z pomysłów, który wykorzystuję najczęściej, gdy zostaną mi ugotowane ziemniaki z obiadu, a akurat tego dnia nie mamy ochoty na sałatkę lub inne dania, w których można je zużyć. Całość smażymy na większym ogniu, co jakiś czas delikatnie obracając ziemniaki, aby były chrupiące z każdej strony. Smażone ziemniaczki z serem, koperkiem i przyprawami Proste, pyszne, szybkie w przygotowaniu.