Pizza farmerska

Krzysztof
Przepisy
30.07.2014 11:43
Pizza farmerska

Przepis

-ogórek kiszony

-pierś z kurczaka wędzona, mielona

-soczyste pomidory pokrojone w talarki

-ketchup

-oliwa z oliwek

-cebula

-oscypek wędzony lub inny ser wędzony

-prażone ziarna od Ziarenkowo Słoneczne Pola

-250 g mąki

-sól

-120 ml wody o temperaturze pokojowej

-1 łyżeczka suchych drożdży

Rozpuść drożdże w wodzie i wlej do mąki, dodaj sól, dodaj 2 łyżki oliwy i wyrób ciasto . Odstaw w CHŁODNE miejsce, najlepiej do lodówki na około 2 godziny.Jest to typ ciasta , który wyrasta w chłodzie.Następnie wyrośnięte ciasto podziel na 2 części.

Rozgrzej piekarnik do 230 stopni, uformuj rekami pizzę, lub zrób ją w formie do tarty po prostu. Uprzednio wyłoż formę papierem do pieczenia. Podziub ciasto widelcem, posmaruj oliwą z oliwek, i połóż na wierzch pokrojone w plastry pomidory, a na nie mieloną pierś z kurczaka, cebulę pokrojona w pióra i ogórek w talarki.Na wierzch trochę ketchupu, ser zmielony lub starty i do piekarnika.

Po około 15 minutach pizza powinna być gotowa.

Można ją zjeśc klasycznie ...lub z ziarnami!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną