Przepis
-ogórek kiszony
-pierś z kurczaka wędzona, mielona
-soczyste pomidory pokrojone w talarki
-ketchup
-oliwa z oliwek
-cebula
-oscypek wędzony lub inny ser wędzony
-prażone ziarna od Ziarenkowo Słoneczne Pola
-250 g mąki
-sól
-120 ml wody o temperaturze pokojowej
-1 łyżeczka suchych drożdży
Rozpuść drożdże w wodzie i wlej do mąki, dodaj sól, dodaj 2 łyżki oliwy i wyrób ciasto . Odstaw w CHŁODNE miejsce, najlepiej do lodówki na około 2 godziny.Jest to typ ciasta , który wyrasta w chłodzie.Następnie wyrośnięte ciasto podziel na 2 części.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni, uformuj rekami pizzę, lub zrób ją w formie do tarty po prostu. Uprzednio wyłoż formę papierem do pieczenia. Podziub ciasto widelcem, posmaruj oliwą z oliwek, i połóż na wierzch pokrojone w plastry pomidory, a na nie mieloną pierś z kurczaka, cebulę pokrojona w pióra i ogórek w talarki.Na wierzch trochę ketchupu, ser zmielony lub starty i do piekarnika.
Po około 15 minutach pizza powinna być gotowa.
Można ją zjeśc klasycznie ...lub z ziarnami!