Przepis
W tej wersji pizze przygotujemy w 20 min, a nie 2 godziny.
Składniki:
gotowe spody do pizzy (np. Kaufland)
przecier pomidorowy
bazylia
oregano
cukier
czosnek w proszku
sól
mozzarella kula
trochę startego innego sera
kukurydza
papryka chilli
salami w plastrach
Kiedy nie mamy czasu stać w kuchni, a mamy ochotę na domowa pizze z pomocą przychodzą nam gotowe produkty, niestety mrożone pizze najczęściej są niesmaczne i obłożone wątpliwej jakości składnikami.
Na szczęście dostępne są również same spody lub surowe ciasta drożdżowe. Rozwijane ciasta drożdżowe kosztują ok 7zł za opakowanie według mnie jest to stanowczo za dużo jak za mąkę z woda i drożdżami, są też okrągłe spody gotowe do zapieczenia tu ceny są niższe ok 2,50 za 3 placki (Kaufland) i są zdecydowanie smaczniejsze od rozwijanych.
Przygotowanie:
Przecier wymieszać z cukrem, solą, oregano, bazylia, i czosnkiem w proszku (można zagotować z odrobina wody), nasmarować placek, dodać salami, mozzarelle w plastrach kukurydze i chilli, wszystko posypać startym serem.
Piec na blaszce ok. 10 min na 220 stopniach. Wychodzi bardzo smaczna i chrupiąca.