Składniki: 1 dojrzałe mango pół dojrzałego melona 1 jabłko sok z 3 mandarynek sok z połowy cytryny 1 szklanka wody (przepis na 2-3 porcje) Mango obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (pamiętajcie, że ma w środku pestkę), wrzucamy do blendera. Ostatnio dołączyłam na fb do grupy, która w skupia się na koktajlach właśnie, korzystam więc także z ich pomysłów. Tola na szczęście nie ma żadnych uczuleń na te owoce, więc opijamy się w trójkę. Bo jak widać na załączonym obrazku, nie ma problemu z dostępnością owoców zagranicznych. Melona obieramy, wydrążamy z niego pestki, kroimy w mniejsze kawałki. Do mango dorzucamy melona, jabłko, sok z mandarynek i cytryny, dolewamy wodę. Pijemy więc sporo koktajli z mandarynkami, pomarańczami, grejpfrutami i oczywiście cytrynami, które bardzo często równoważą słodycz napojów. Jabłko obieramy ze skóry, wycinamy z niego gniazda nasiennie. Koktajl z pomarańczy, mango i melona Jednak jak już mam pić coś dla zdrowia, bez wyrzutów sumienia, wolę nasze polskie sezonowe owoce i warzywa.