Składniki: 3 skrzydełka z kurczaka 2 litry wody 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 4 średnie ziemniaki 1 opakowanie mrożonej mieszanki wiosennej 1/3 szklanki śmietanki 30 % sól, pieprz 1 pełna łyżka pokrojonego koperku (miałam mrożony) 1 pełna łyżka pokrojonej zielonej pietruszki (miałam mrożoną) 1 łyżeczka lubczyku suszonego Wykonanie: Skrzydełka włożyć do garnka z zimną wodą. Po sezonie, kiedy nie mamy dostępu do świeżych warzyw z pomącą przyjdą nam mrożonki. Po tym czasie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Po tym czasie dodać śmietankę, lubczyk, koperek i zieloną pietruszkę. Gotować na małym gazie około 40 minut. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Zupę gotować jeszcze 15-20 minut.