Polecam 🙂 Składniki: - 900 ml drobiowego bulionu - 200 g pieczarek (waga po obraniu) - 1 korzeń pietruszki - pół pęczka natki pietruszki - 1 marchewka - 1 średni ziemniak - 1 łyżka masła - 1 mała cebula - sól i pieprz do smaku - 150 g naturalnego jogurtu Przygotowanie: Zielona zupa krem jest idealna w szczególności na zimowe lub jesienne dni. Do przygotowania zupy krem użyłam miksera Zelmotor 451.5 z dołączoną końcówką blendującą. Zawartość patelni dodajemy do garnka i gotujemy wszystko jeszcze chwilę, sprawdzając czy warzywa są już wystarczająco miękkie. Marchewkę, korzeń pietruszki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dziś mam dla was przepis na pyszną i pożywną zupę krem. Zupę odstawiamy do lekkiego przestudzenia i blendujemy na krem. Cebulę podsmażamy na maśle, następnie dodajemy do niej pieczarki. Można ją podać samą lub w towarzystwie domowych grzanek. Składniki przekładamy do garnka, dodajemy natkę pietruszki i zalewamy całość bulionem. Na tym etapie można jeszcze zupę lekko doprawić.