2 suche wafle tortowe/andruty 4 galaretki czerwone (mogą być różnokolorowe, przy czym dwie galaretki powinny być tego samego koloru) 2 łyżki cukru pudru 500 ml śmietany 30% lub 36% MU! W drugim garnku, w 2 szklankach gorącej wody, rozpuszczamy 2 galaretki. Dla starszych, którzy znają smak pianki przygotowanej na bazie bitej śmietany z galaretką, nie jest to nic nowego. Jeden z nich układamy na dnie, rozprowadzamy na nim piankę śmietanową, wyrównujemy. Ostatnią galaretkę również rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Jedną z galaretek rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody. Następnie wlewamy lekko tężejącą galaretkę (tę ze zlewu) i krótko miksujemy. Blaszkę do pieczenia, zbliżoną wielkością do wafli, wykładamy papierem do pieczenia. W razie potrzeby wafle docinamy na wielkość blachy. Masę wylewamy na galaretkę, przykrywamy waflem i odstawiamy do całkowitego stężenia.