Spaghetti con pesto genovese

Ewelina
Makarony
30.07.2014 9:03
Spaghetti con pesto genovese

Przepis

akiś czas temu wzięłam udział w konkursie na fanpage OD MAKARONIARZY i wygrałam całkiem niezłą nagrodę. Przepiękny fartuszek, akcesoria do spaghetti i oczywiście spaghetti !

Postanowiłam zrobić coś prostego, szybkiego, co smakuje każdemu i nie wymaga..w zasadzie żadnych umiejętności. To będzie danie proste jak drut...właściwie proste jak samo spaghetti!

Potrzebne nam będą oczywiście

-spaghetti,

-słoiczek gotowego pesto genovese od GOCCIA D ORO

-oliwa z oliwek

-tarty parmezan, sól

-bazylia do dekoracji

Gotujemy spaghetti al dente w osolonej wodzie. Ugotowane odcedzamy, mieszamy z odrobina oliwy w garnku, w którym się gotowały, dodajemy połowę słoiczka pesto genovese Goccia d Oro, wykładamy na talerze, na wierzch dajemy odrobinę pesto, posypujemy tartym parmezanem lub grana padano, dekorujemy bazylią i...smacznego !