Przepis
Hej :)) Jak tam po weekendzie? Wszyscy wypoczęci?? To teraz do pracy he he ;)) Mój był leniwy, zrobiłam pyszne ciacho ( wpis niedługo), troszkę odpoczęłam, pobyłam z dzieckiem, które było mega zadowolone, że ma mamę w domu :). Dzisiejszy wpis taki zielony z makaronem i pesto z rukoli. Pyszne było powiem Wam, jeszcze do tego zielone oliwki, które uwielbiam :) Polecam :) Przepis trochę ogólny, ale ja dawałam wszystkiego tak na oko.
Składniki:
rukola ( u mnie tak 3 duże garście)
nerkowce ( 1 duża garść)
3 ząbki czosnku
troszkę startego cheddara
sól
pieprz
5 łyżek oliwy
kilka listków pietruszki
makaron tagliatelle
kilka zielonych oliwek
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Do miski wrzucamy umytą rukolę, orzeszki nerkowca, obrane ząbki czosnku, natkę pietruszki, starty cheddar, dodajemy oliwę i blendujemy na w miarę gładką masę. Jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Na talerze wykładamy makaron, pesto i dokładnie mieszamy (możemy makaron wymieszać z pesto w dużej misce, będzie łatwiej. Na gotowy makaron z pesto wrzucamy kilka oliwek ( mogą być pokrojone).