Ja dzisiaj serwuję tortille z indykiem oraz sosem tatarskim :) Składniki: (4 porcje) - 400 g. filetu z indyka - 2 łyżki oliwy z oliwek - po 1/2 łyżeczki wędzonej papryki, chili, suszonego tymianku - 4 placki tortilli - 1/2 małej główki sałaty lodowej - 1/2 czerwonej papryki - 2 łyżki kukurydzy z puszki - 2 łyżki kaparów - sól, pieprz Może być świetna na obiad, a pokrojona na mniejsze kawałki staje się super przekąską na przyjęciu czy imprezie. Na placki tortilli nakładaj po trochę sosu, posiekaną sałatę i paski papryki. Na patelni usmaż paski indyka na rumiano. Sos tatarski - 3 ogórki konserwowe - 2 łyżki kaparów - 1 nieduża cebula - 30 ml. mleka - 150 g. majonezu - 1 łyżeczka soku z cytryny - sól, pieprz Podgrzej tortille na patelni grillowej lub zwykłej.