Babeczki cytrynowe z makiem

Anna
Ciasta
12.01.2021 20:34
Babeczki cytrynowe  z makiem

Mielonego maku nie moczymy, gdy mamy cały mak zalewamy wrzątkiem, po kilku godzinach odcedzamy i mielimy najlepiej 2 krotnie, chyba że lubimy jak nam zgrzyta w zębach to zostawiamy w całości. Składniki: - Ciasto cytrynowe Kętrzyński 400 g, - 1/2 szklanki wody, - 7 łyżek oleju, - 2 jajka, - 1 szklanka maku (najlepiej już mielonego), - opcjonalnie garść suszonej żurawiny, - cukier puder (do posypania). Przepis powstał we współpracy z marką Kętrzyński https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180 stopni (góra - dół) tak ok. 35-40 min. do suchego patyczka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2021/01/babeczki-cytrynowe-z-makiem.html