W tym roku mam dla Was propozycję na jajka faszerowane chrupiącym bekonem z dodatkiem majonezu truflowego. A Wy czym najchętniej faszerujecie jajka na wielkanoc? Składniki (6 porcji): 6 jajek 2 łyżki majonezu 2 łyżki oliwy truflowej 6 plastrów wędzonego boczku natka pietruszki i rzeżucha (opcjonalnie) pieprz Jajka ugotuj na twardo. Ugotowane odcedź, zalej zimną wodą. Skorupkę stłucz tylko przy jednym końcu jajka i obierz trochę więcej niż 1/3 skorupki. Włóż do naczynek na jajka. Zetnij białko aż pojawi się żółtko. Wyjmij żółtko a ścięte białko posiekaj. Plastry boczku usmaż na suchej patelni, aż tłuszcz się wytopi i będą chrupiące. Odłóż …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.deliciousplace.pl/2021/03/jajka-faszerowane-bekonem-i-majonezem.html