Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami

Martyna
Makarony
12.01.2021 20:13
Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami

Składniki na sos: – 800g pomidorów krojonych (2 puszki) – 1 cebula – 3 ząbki czosnku – 1 łyżka koncentratu pomidorowego – 1 łyżka oliwy – garść listków bazylii – szczypta cukru – sól, pieprz Przepis na 4 porcje, jedna to ok. 685kcal, B: 32,8g, T: 35,5g, W: 55,6g. Składniki: – 400g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego – 300g makaronu spaghetti – 1 cebula – 1 jajko – 1 łyżka bułki tartej – 1 łyżka posiekanej bazylii – 1 łyżka posiekanej natki pietruszki – 1 łyżka oliwy – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz W misce łączymy składniki (mięso, jajko, bułkę tartą, drobno posiekaną cebulę – ja lubię grubo :), przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, natkę, sól oraz pieprz) i dokładnie wyrabiamy. SOS: W garnku rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy i podsmażamy na niej posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek przez 2-3 minuty. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią uformowane z mięsa małe pulpeciki, smażymy ok. 4 minuty, co chwilę potrząsając patelnią. W każdej odsłonie, na słodko, na słono, zapiekany, ugotowany na patelni, w sałatce… Makaron dodajemy do sosu razem z posiekanymi liśćmi bazylii i czekamy, aż wchłonie część sosu, ściągamy z ognia. Jednak, jeśli miałabym powiedzieć Wam, w jakiej formie lubię go najbardziej – nie umiałabym odpowiedzieć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/spaghetti-w-sosie-pomidorowym-z-pulpetami/