Ciasto puszek

Ciasta

12.01.2021 10:46

Ciasto puszek

Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 5 łyżek mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa :1 szklanka śmietanki 30 % 2 serki homogenizowane małe 3/4 szklanki wrzątku 1 galaretka (u mnie jagodowa) Jeśli macie galaretkę na 500 ml., to potrzebna będzie 1 szklanka wody. Jeśli macie tradycyjną na 500 ml.wody, to polecam rozpuścić w szklance wody. (Małą część zostawić na wierzch, wystarczy dwie, trzy łyżki, tak żeby rozsmarować jak polewę). (Miałam galaretkę na 375 ml wody. Wspomnę jeszcze, że miałam galaretkę na 375 ml. Mam nadzieję, że tak :) Jak zawsze czekam na Wasze komentarze. Na koniec, wlać przestudzoną tężejącą galaretkę, cały czas miksując. Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody. To już zależy od Waszej wyobraźni, lub od tego co akurat macie w domu :) Dodatkowo: maliny i borówki, miałam mrożone Wykonanie: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Większą część masy, wyłożyć na jeden blat biszkoptu. Wcześniej układam na nim złożony ręcznik, żeby nie zniszczyć blatu. , i rozpuściłam ją w 3/4 szklanki wody. Przestudzony biszkopt, przekroić na dwie części. Na koniec dodać żółtka i zmiksować. ) Śmietankę ubić na gęsty krem. Na krem wyłożyć owoce.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2021/01/ciasto-puszek.html