Same korzyści 🙂 Składniki: – 15 płatów makaronu lasagne – 1350g mrożonego szpinaku – 125g śmietany 18% – 125ml wody – 50g sera feta – 50g żółtego sera – 5-6 ząbków czosnku – 1 łyżka domowego koncentratu bulionu warzywnego – 1 łyżka oliwy – pieprz W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mrożony szpinak. Jednak od jakiegoś już czasu lasagne ze szpinakiem dość często pojawia się na naszym stole, gdyż jej przygotowanie nie jest czasochłonne i zawiera małą ilość składników. Trzy pierwsze płaty makaronu układamy na dno naczynia, a na nie równomiernie rozkładamy farsz. Dodajemy koncentrat bulionu wymieszany z wodą, mieszamy i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika, odstawiamy na 5 minut i dopiero zabieramy się za krojenie. Co więcej, do tego typu dania nie potrzeba przygotowywać już żadnych dodatków w postaci kaszy, ryżu, ziemniaków, ani żadnych surówek.