Zupa rybna z papryką i groszkiem FIT

Martyna

Zupy

10.01.2021 19:04

Zupa rybna z papryką i groszkiem FIT

Przepis na 4 porcje, z czego jedna porcja z dorszem to ok. 182kcal, B: 24g, T: 2,9, W: 14,6g. Składniki: – 750ml bulionu (lub 750ml wody + 2 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego) – 450g ryby (dorsza, łososia) – 200g groszku (świeżego lub mrożonego) – 1 papryka żółta – 1 papryka czerwona – 1 cebula – 1 chili – garść listków kolendry – 2 ząbki czosnku – 1 łyżka oliwy – 2 łyżeczki oregano – sól, pieprz Na Thermomix Zupa rybna z kolendrą: 1. Do TM wkładamy cebulę, czosnek i papryczkę chili, dodajemy oliwę, rozdrabniamy 3 s/obr. 5, następnie dusimy 3 min/120°C/obr. 4.5. 3. Dodajemy groszek, wodę, koncentrat bulionu warzywnego, sól, pieprz i oregano, podgrzewamy 12 min/90°C/obr. 1. 2. Dodajemy czerwoną i żółtą paprykę, rozdrabniamy 4 s/obr. Do TM wkładamy koszyczek, wkładamy do niego rybę, posypujemy posiekaną kolendrą, podgrzewamy 10 min/90°C/obr. Papryki drobno kroimy i dodajemy do garnka wraz z rozmrożonym groszkiem, bulionem, solą, pieprzem i oregano, gotujemy 25 minut. W tym przepisie możecie wykorzystać dowolną rybę, jednak ja najbardziej polecam skorzystać z łososia lub dorsza. wsteczne/obr. 1. 4.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/zupa-rybna-z-papryka-i-groszkiem/