Pikantna pasta chili z pomidorami i oliwą

Jolanta

Przetwory

06.10.2016 7:17

Pikantna pasta chili z pomidorami i oliwą

Miałam nie robić już przetworów na zimę, ale dostałam papryczki chili, z których już w tym roku przygotowałam pyszny domowy sos sweet chili oraz pastę ze słodkiej papryki i papryczek chili. Składniki na 3 słoiczki (200 ml): około 250 g papryczek chili (20 sztuk) puszka pomidorów bez skórki w przecierze 3 łyżki oliwy z chili i czosnkiem Przygotowanie: Pasta z chili i pomidorami to idealna pasta dla amatorów ostrych dodatków do potraw, już odrobina tej pasty paprykowej nadaje ostrości daniom. Jak przygotować pikantną pastę z chili i pomidorów do słoików na zimę? Papryczki przekładamy do blendera i miksujemy drobno, ja to zrobiłam w moim robocie Kohersen Mycook, dodajemy zawartość puszki, wlewamy oliwę i ponownie miksujemy aż powstanie pasta.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/marynaty/pikanta-pasta-chili/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta