Potrójnie czekoladowy cheesecake

Magda
Ciasta
03.01.2021 4:27
Potrójnie czekoladowy cheesecake

SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciastek czekoladowych 100 g masła Warstwa gorzkiej czekolady 250 g serka philadelphia 50 g gorzkiej czekolady 30 g cukru pudru 3 g żelatyny w płatkach 4 łyżki śmietany kremówki Warstwa mlecznej czekolady 250 g serka philadelphia 50 g mlecznej czekolady 30 g cukru pudru 3 g żelatyny w płatkach 4 łyżki śmietany kremówki Warstwa białej czekolady 250 g serka philadelphia 50 g białej czekolady 30 g cukru pudru 3 g żelatyny w płatkach 4 łyżki śmietany kremówki W niewielkim garnuszku na małym gazie podgrzewamy 4 łyżki śmietany, następni do śmietany wrzucamy namoczoną żelatynę odciśniętą z nadmiaru wody i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. W niewielkim garnuszku na małym gazie podgrzewamy 4 łyżki śmietany, następnie wrzucamy namoczoną żelatynę odciśniętą z nadmiaru wody i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. W niewielkim garnuszku na małym gazie podgrzewamy 4 łyżki śmietany, następnie wrzucamy namoczoną żelatynę odciśniętą z nadmiaru wody i dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. Przygotowaną masę z mlecznej czekolady delikatnie wykładamy na warstwie gorzkiej czekolady, wyrównujemy wierzch i schładzamy 5 minut. Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie ok. 5-10 minut (w zależności od instrukcji na opakowaniu). Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie ok. 5-10 minut (w zależności od instrukcji na opakowaniu). Żelatynę namaczamy w zimnej wodzie ok. 5-10 minut (w zależności od instrukcji na opakowaniu). Przygotowaną masę z gorzkiej czekolady delikatnie wykładamy na spodzie z ciasteczek, wyrównujemy wierzch i schładzamy 5 minut. W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. Przygotowaną masę z białej czekolady delikatnie wykładamy na warstwie mlecznej czekolady, wyrównując wierzch. Warstwa gorzkiej czekolady Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. Warstwa mlecznej czekolady Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. Warstwa białej czekolady Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia. Na koniec zapraszam Was do zapoznania się z wcześniejszym przepisem na toblerone cheesecake i torcik z musem czekoladowym. Wskazówki Żelatynę w listkach można zastąpić żelatyną w proszku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://lagrandepiccolacuoca.com/potrojnie-czekoladowy-cheesecake/